Bolognese (Köttfärssås)

bolognese
Posted 2012-05-29 by Jens Ljungkvist
Ett otroligt gott recept utan salt som kan serveras med eller utan pasta.

Ingredienser

  • 300 grams Köttfärs
  • 1 burk Krossade tomater Saltå kvarn gör tomater utan salt
  • 1 Gul lök
  • 1 Morot
  • 1 Rotselleri Motsvarande mängd som lök och morot
  • 2 Vitlöksklyftor
  • 1 tesked Osaltad buljong
  • 2 dls Vatten
  • 3 matskeds Mjöl
  • 1 ask Italienska kryddor (fryst)
  • Osaltat smör eller rapsolja
  • Vitpeppar och Svartpeppar

Beskrivning

Börja med att hacka löken, moroten och rotsellerin fint. Om du tänker köra allt med stavmixer efteråt så behöver du ju inte vara lika noggrann.

Fräs grönsakerna mjuka i fettet och lägg sedan i köttfärsen och stek den gyllenbrun. Pudra över mjölet och rör om. Lägg sedan i tomaterna, buljongen, vattnet, örterna och pressa i vitlöken. Peppra efter smak och låt allt puttra på svag värme i ca 15 minuter.

Om du vill ha pasta i, varför inte köra med Risoni? Pasta i ris-storlek, blandas fint med bolognesen.