Grön torskgryta

gronfisk
Posted 2012-06-02 by Jens Ljungkvist
Söt och len snabbgryta med torsk

Ingredienser

  • 200 grams torskfilé
  • 100 grams brytbönor
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • halv Purjolök
  • 1 paket fryst persilja (kan såklart vara färsk om säsongen tillåter)
  • 3 dls grädde
  • smör eller rapsolja

Beskrivning

Lagas bäst i traktörpanna men det går också bra med en tjockbottnad kastrull.

Hacka morötterna, palsternackan och purjolöken. Fräs dem i fettet på mellanvärme till de börjar bli lite mjuka. Under tiden kan du noppa och skölja brytbönorna (om det behövs).
Hacka ner brytbönorna grovt och lägg i dom tillsammans med de andra grönsakerna. Lägg därefter ner torsken (går såklart lika bra med kolja eller annan fisk) och peppra efter smak. Lägg därefter i persiljan och fyll på med grädde så fisken nästan täcks. Låt allt puttra under lock tills fisken är klar. (När den blir helt vit)

Mosa eller kör med stavmixer efter smak.