Kycklingbollar

kycklingbollar
Posted 2012-08-02 by Jens Ljungkvist
Läckra och mjuka bollar av kyckling

Ingredienser

  • 200 grams kycklingfilé (ca en bit)
  • 1 ägg
  • 1/2 riven lök
  • 2 matskeds ströbröd
  • 3 matskeds grädde
  • 2 små vitlöksklyftor
  • matsked peppar efter smak

Beskrivning

Börja med att blanda smeten utan kyckling för att ge ströbrödet chans att svälla.

Blanda därför ägg, riven lök ströbröd, grädde, vitlök och peppar i en bunke eller matberdare. Mixa med en stavmixer eller matberedare. Skär ner kycklingen i bitar och lägg i smeten. Mixa igen tills du fått en slätt smet.

Rulla smeten till bollar (det blir lättare om dina händer är blöta) och stek på mellanvärme i ca 10 minuter. De är klara när de är fasta.

TIPS:
Detta recept kan du ju enkelt variera själv efter smak. Om du inte vill ha vitlök i kan du ju skippa det och ha citron, eller varför inte lite örter i istället?